maandag 28 december 2015

Spectre



De film Spectre is een James Bond film die op dit moment (2015) te zien is in de bioscoop. Ik moet toegeven dat ik niet echt een James bond fan ben maar omdat een aantal vriendinnen van mij enorm positief waren over deze film besloot ik om toch maar eens te gaan kijken. In deze review vind je wat meer informatie over en mijn ervaring met de James bond film Spectre.




Algemene informatie over de film :


De titel van de film is : Spectre

De regisseur van deze film is : Sam Mendes

De acteurs in de film zijn : Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Batista, Andrew Scott, Rory Kinnear, Jesper Christensen, Alessandro Cremona , Stephanie Sigman, Tenoch Huerta,  Adriana Paz

De film is uitgebracht in het jaar: 2015

Totale speelduur: 148 minuten

Genre : Actie, Avontuur, Thriller


Het verhaal :


Het is feest in Mexico stad. Men viert daar op dat moment de dag van de doden en iedereen is verkleed. Ook James Bond die in gezelschap is van een mooie dame is verkleed en zij gaan samen naar een hotelkamer. Eenmaal in de hotelkamer aangekomen kondigt James bond aan dat hij heel even weg moet. James Bond liquideert vervolgens een man die verantwoordelijk is voor een bomaanslag. Er gaan op dat moment wat dingen mis maar James Bond heeft na afloop een duidelijke aanwijzing (Sciarra's ring met een afbeelding) om verder te gaan met deze zaak. Als James Bond na afloop terug keert naar Londen  word hij op non actief gezet omdat hij zonder toestemming gehandeld heeft in Mexico. Omdat zij weten dat James Bond slecht is in het nakomen van afspraken krijgt James een implantaat zodat de inlichtingendienst hem kan volgen.


Maar James Bond laat zich natuurlijk niet tegen houden. Hij neemt Money penny in vertrouwen (hij laat haar een video met een boodschap zien). Money penny gaat op zoek naar informatie voor James Bond en werkt op de achtergrond voor James. En Q (een collega van James) zorgt ervoor dat James de komende 48 uur onvindbaar is. Tussen allerlei informatie vind James Bond enkele foto’s uit zijn verleden waaronder een foto van zijn voogd Hannes Oberhauser. De ouders van James Bond zijn namelijk overleden toen James nog erg jong was. Daarnaast krijgt hij informatie van de weduwe van Sciarra zoals : waar de bijeenkomst van de organisatie waar Sciarra bij aangesloten was plaats vind.
James Bond gaat naar deze bijeenkomst maar als hij daar word opgemerkt kan hij maar één ding doen en dat is vluchten. 




James Bond vertrekt vervolgens naar Oostenrijk waar hij zijn oude vijand Mr. White hoopt te vinden. En inderdaad in Oostenrijk vind James Mr. White die ziek is. Mr. White is niet meer aangesloten bij de organisatie Spectre omdat hij niet wilde doen wat zij van hem vroegen. Mr. White vraagt aan James Bond om naar zijn dochter Madeleine Swann te gaan. Zij kan James namelijk naar L'Americain brengen om de leider van Spectre op te sporen. Vervolgens pleegt Mr. White zelfmoord. James Bond vind uiteraard de dochter van Mr White maar er gaat heel wat aan vooraf voordat Madeleine in gezelschap blijft van James Bond. De ring waar ik het hier eerder over had bevat belangrijke informatie die vanaf dat moment enorm van pas komt. Ook de hotelkamer waar Mr. White jaarlijks naar toe ging om zijn huwelijk te vieren blijkt een schat aan informatie te bevatten. Zo zit er in deze hotelkamer een geheime spionagekamer, bevinden zich er belangrijke video banden, kaarten en foto’s.  Al deze informatie wijzen naar een locatie die volgens de gegevens van James Bond onbebouwd zou moeten zijn. 



Eenmaal aangekomen op deze locatie blijkt er een enorme gebouwencomplex te staan. Dit complex bevat een groot computercentrum dat uiteindelijk alle informatie van de inlichtingendienst moet onderscheppen. Maar dan moeten alle landen mee werken. Om dit te bespoedigen worden er wereldwijd bomaanslagen gepleegd zodat men ervan overtuigd raakt dat zij zo snel mogelijk moeten starten met een inlichtingendienst die samen werkt met alle landen.
Men probeert James Bond uit te schakelen, hij weet immers veel te veel! Maar zoals in alle James Bond films haalt hij nu ook weer alles uit de kast om te overleven.

Hoe het verhaal afloopt zal ik niet verklappen voor diegene die de film nog willen gaan bekijken.

Via onderstaande link kun je een klein stukje van de film zien.




Mijn ervaring:


Op zich vond ik Spectre een leuke film om te zien. De film bevat een spannend verhaal en spectaculaire acties zoals wij die gewend zijn van James Bond. Maar om nu te zeggen Woh wat een geweldige film dat gaat mij net iets te ver. Maar als je een grote fan bent van James Bond dan mag je deze film beslist niet missen.


Heel veel kijkplezier !

Groetjes en tot ziens

Rina Jansen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten