Voor een lekker toetje mag je mij wakker maken hoor. Een
voorkeur wat betreft smaak heb ik eigenlijk niet. Deze keer heb ik gekozen voor een pudding,
die is wat betreft structuur net iets steviger dan een vla.
Custard pudding lijkt op gele vla wat betreft kleur en
structuur maar de smaak van custard is net even iets anders. Het voordeel van
het zelf maken van een custard pudding is dat je hem op smaak kan brengen zoals
jij dat wil, zoet of hartig.
Custard pudding maak je onder andere van eieren en melk die
de structuur krijgen van vla omdat deze ingrediënten worden gekookt. Custard
kun je gebruiken als nagerecht, als vulling voor een taart, quiche enz.
Onderstaand vind je een recept voor het zelf maken van
custard pudding met banaan.
Voor dit gerecht heb je nodig:
6 eierdooiers
400 ml melk
50 gram suiker
100 ml room
1 zakjes vanillesuiker
2 bananen
En zo maak je het gerecht :
1: neem een pan en doe hierin de melk, room, en de
vanillesuiker.
2: zet de pan op het vuur en breng de ingrediënten op een
temperatuur van ongeveer 80°C en laat het tien minuten trekken.
3: klop intussen de eidooiers samen met de suiker tot een
glad sausje.
4: Haal de pan van het vuur en giet een klein beetje van het
warme mengsel HEEL LANGZAAM bij het sausje. Het is belangrijk dat je goed
blijft roeren.
5: Giet het sausje bij de resterende melk in de pan en
blijft goed roeren tijdens dit proces.
6: maak het geheel opnieuw warm en blijf roeren totdat de
custard mooi gebonden is. Zet daarna het vuur uit. Let op : bij een temperatuur
die hoger is dan 89°C kan de custard gaan schiften dus zorg ervoor dat het
geheel ongeveer 80°C warm is.
7: Koel de custard terug door de pan in een bak met koud
water te zetten en blijf de custard roeren totdat hij voor een groot gedeelte
is afgekoeld.
8: snij de bananen in kleine schijfjes
9: Neem dessertschaaltjes en leg een paar plakjes banaan op
de bodem van de schaaltjes.
10: giet de custard vla over de banaanplakjes en vul het
dessertschaaltje voor de helft met de custard.
11: leg nu weer een laagje banaan op de custard en schenk er
custard overheen totdat het dessertschaaltje vol is.
12 : zet de banaan custard pudding voor minimaal 4 uur in de
koelkast.
13: serveer het dessert met een klein toefje slagroom.
Smakelijk eten!
RinaJansen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten