zondag 1 november 2015

Tales of Halloween !


Halloween komt van oorsprong uit Ierland en wordt op 31 oktober gevierd. Dit is de avond vóór Allerheiligen. Mensen die echt in Halloween geloven gaan ervan uit dat op de avond van Halloween de geesten van de overleden mensen van het afgelopen jaar tevoorschijn komen. Deze geesten gaan tijdens Halloween op zoek naar een levend lichaam waar zij bezit van kunnen nemen.

Tijdens Halloween worden er allerlei feesten georganiseerd. De kinderen gaan tijdens Halloween in de avonduren langs de deur op zoek naar snoep. De kinderen zijn verkleed en hebben meestal pompoenen bij zich waarin een kaarsje brand. Als de kinderen hebben aangebeld en de deur gaat open vragen de kinderen trick or treat. De bewoner van de woning kan dan kiezen tussen de kinderen snoep geven of de kinderen halen een plagerij uit. Meestal kiest de bewoner voor het geven van snoep.

De film Tales of Halloween is een Amerikaanse horror film met veel humor. De film is uitgebracht in het jaar 2015 en is verkrijgbaar op DVD. In deze review kun je wat meer informatie over en mijn ervaring met de film Tales of Halloween vinden.

 

Algemene informatie over de DVD

De titel van de film is : Tales of Halloween
De DVD is uitgebracht door : Uitgeverij                Splendid
De acteurs in de film zijn : Adrianne Curry, Grace Phipps, John Landis, Keir Gilchrist, Booboo Stewart, Lin Shaye, Adrienne Barbeau
De speelduur van de film is : 94:00 minuten
Beeldformaat : 16:9
Originele gesproken taal : Engels
Ondertiteling : Nederlands, Duits
Audio : Dolby Digital 5.1
Deze DVD kun je vinden in de categorieën : Sci-fi, Fantasy & Horror, Horror
Prijs : 12,96 euro

In het kort het verhaal :

De film speelt zich af in een Amerikaanse buitenwijk. Het is nacht en de avond van Halloween. Er wordt een beetje de spot gedreven met Halloween want wie geloofd tegenwoordig nog in geesten. Maar dan verloopt de avond heel anders dan verwacht.
Tales of Halloween bevat 10 verschillende verhalen. Deze verhalen zijn legendes (sprookjes) waarin geesten, dwergen en allerlei andere vreemdelingen deze Halloween avond van 2015 komen terroriseren.  

Verhaal 1 : Een jong meisje moet oppassen omdat de ouders van het oppaskind naar een Halloween feest gaan. Iets later op de avond komt de vriend van het meisje langs en verteld hij het jongetje (waar het meisje op moet passen) een eng verhaal over Halloween. Dit verhaal gaat over het delen van je opgehaalde snoep en wat er gebeurd als je dit niet doet.

Verhaal 2 : Een jongen belt aan bij een voordeur van een erg vreemde man.  Deze man blijkt niet te houden van Halloween. Hij neemt de jongen mee naar buiten en laat hem allerlei vreemde dingen doen. Deze vreemde man blijkt de duivel te zijn.

Verhaal 3 : Een groep vrienden (moordenaars) worden geterroriseerd door een aantal kinderen die langs de deur gaan.

Verhaal 4 : Een man neemt wraak op 3 pestkoppen die het huis van zijn ouders in brand staken

Verhaal 5 : Een jonge vrouw wordt achtervolgd door een kwaadaardige geest.

Verhaal 6 : Een vrouw is ongewild kinderloos en is hopeloos op zoek naar de reden hiervan. 
Daardoor vertoont zij onaangenaam gedrag. En als blijkt dat haar man de oorzaak van het probleem is neemt zij wraak.

Verhaal 7 : Twee buren hebben ruzie over de versieringen van Halloween en de harde muziek. Dit heeft een vervelende afloop.

Verhaal 8 : Een seriemoordenaar ontmoet een buitenaards wezen dat snoep komt vragen. Het is tenslotte Halloween. Als de moordenaar hier geen gehoor aan geeft heeft dit grote gevolgen.

Verhaal 9 : Twee overvallers ontvoeren het zoontje van een rijke zakenman. Even later zal blijken dat deze zakenman blij is dat het jongetje verdwenen is. De ontvoerders zitten met een groot probleem.

Verhaal 10 : Een man wil zijn vrouw verrassen. Hij maakt van verschillende pompoenen mooie figuren voor Halloween. En dan komt één van deze pompoenen tot leven.

Mijn ervaring :

De film Tales of Halloween wordt omschreven als horror en oké er zijn wel wat heftige taferelen te zien maar als je goed kijkt zie je duidelijk dat het allemaal nep is. Volgens mij hebben de makers dit bewust gedaan omdat er ook nog allerlei andere humor te zien is in de film. Daarbij een beetje griezel hoort natuurlijk bij Halloween. Ik vond deze film erg leuk om te zien. Het geeft een Halloween avond zeker een extra dimensie.


Groetjes en tot de volgende keer

RinaJansen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten