zondag 17 januari 2016

Cervon off-road adventures



Als je naar het eiland Curaçao komt wil je natuurlijk zoveel mogelijk van het eiland zien. Ik zeg zoveel mogelijk want het gaat echt niet lukken om alles in één keer te kunnen bewonderen. Natuurlijk ga je lekker zwemmen in het helder blauwe water waar je ook nog eens een fantastische onderwaterwereld kunt bewonderen en heerlijk uit kunt rusten op het mooie witte strand. Maar wat de meeste mensen vergeten is dat Curaçao een bijzonder mooie flora en fauna heeft. Dit alles is vooral erg goed te bewonderen als je de Mondi (de bossen enz.) in gaat. Dat is niet te verwezenlijken met een gewone personenauto omdat je in de mondi niet op geasfalteerde mooie gladde wegen kunt rijden. Cervon heeft hier iets op bedacht. Zij hebben speciale voertuigen waarmee je probleemloos de Mondi in kunt. Samen met de medewerkers van Cervon kom je op plaatsen in Curaçao waar je anders nooit zou komen. Tijdens de rit van 2,5 uur kijk je je ogen uit! In deze review kun je wat meer informatie over en mijn ervaring met de off-road adventures van Cervon vinden.





Een klein stukje informatie over de firma Cervon :


Het bedrijf Cervon bestaat inmiddels al meer dan 10 jaar. Zij verhuren bijvoorbeeld in Nederland aan diverse evenementen zoals : Lowlands, Defqon, Dance- en Dutch Valley, Mysteryland en Wim Meiling. In 1984 kwam één van de eigenaren van Cervon op Curaçao terecht omdat hij als marinier uitgezonden werd naar dit mooie eiland. Daarna is hij nog vaak op Curaçao geweest om zijn vakantie door te brengen. Tijdens deze vakanties ontstond het idee om een vestiging op Curaçao te openen. En dat is gelukt! Sinds oktober 2014 is Cervon Curaçao een feit. Op deze manier wil Cervon de bezoekers (en natuurlijk ook de inwoners) van Curaçao een ander stukje Curaçao laten zien en ze laten genieten van een onvergetelijke tocht.


Voordat je aan deze tours mee gaat doen moet je weten dat  :



1: De Bestuurder 18 jaar of ouder moet zijn

2 : je een geldig rijbewijs moet hebben.

3 : je zonnebril niet mag vergeten.

4: smeer je in met zonnebrand en neem de fles met zonnebrand mee voor onderweg.

5: vergeet je fotocamera niet.

6: Als je zwanger bent is het niet verstandig om mee te doen aan de tours.



Een paar belangrijke weetjes :


Op Curaçao rijden ze aan de rechterkant van de weg.

De snelheid bedraagt tussen de 30 en 40km/uur.

De gidsen spreken vloeiend Engels/ Duits en Nederlands.



Bij Cervon kun je kiezen uit verschillende soorten off-road adventures Namelijk :



De Off-Road Early Bird Tour.

Met deze tour ga je naar het Noordelijkste puntje van Curaçao. Deze tour duurt 2,5 uur en begint om 8,30 uur. Tijdens deze tour zie je vanaf een uitkijkpunt schildpadden, grote golven die tegen de rotsen spatten en nog veel meer.


De Lazy Beach Off-Road tour.

Deze tour begint om 12.00 uur en brengt je naar de mooiste strandjes van Curaçao waar je meteen even kunt zwemmen. Vervolgens ga je de verharde weg af richting Shetaboka. Maar voordat je daar aankomt ga je eerst nog even genieten van de ruwe zee en de mooie natuur.


De hangover tour.

Deze tour start om 15.00 uur en brengt je vanaf Savonet, via de verharde weg richting de vlaktes van Hato. Vanaf San Pedro ga je off-road tot aan de landingsbaan van het Vliegveld. Maar voordat je daar bent ga je eerst nog naar een paar mooie plekjes om de grotten te bewonderen.
Ik heb de informatie van bovenstaande tours beknopt gehouden. Als je meer over één van deze tours wil weten kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de medewerkers van Cervon.





Waar kun je Cervon vinden, en hoe kun je een tour boeken.



De firma Cervon kun je vinden in het plaatsje Willibrordus (bij de meeste herkenbaar door zijn mooie gele kerk). Of misschien weet je Williwood wat makkelijker te vinden, je weet wel dat is vlak bij de flamingo’s en het mooie strand daaibooi. Net voorbij het bord met de naam Williwood zie je de voertuigen van Cervon staan. Dat kan niet missen. Loop even naar binnen en de super aardige medewerkers zullen je te woord staan. Zij kunnen nog beter uitleggen wat je kunt verwachten van de verschillende tours.
 
Natuurlijk kun je ook bellen of mailen naar Cervon :

Adres : Willibrodus 3 te Willibrodus (Williwood) Curacao.

Telefoonnummer : 005999 6818186 / 005999 5135249



Cervon heeft ook een leuke facebook pagina :

De foto’s van onze tour staan ook op deze pagina.





Mijn ervaring :


Inmiddels komen wij al weer 7 jaar op het mooie eiland Curaçao waarvan wij het laatste jaar vaste inwoners zijn geworden. Ik dacht al heel veel van Curaçao gezien te hebben maar Cervon heeft ons toch nog enorm verrast met hun onvergetelijke tour. Vooraf hebben wij een enorm goed gesprek gehad met één van de medewerksters (shirley) zodat wij de juiste keuze konden maken wat betreft de tour. Op de dag van vertrek werd alles nog even goed doorgenomen zodat iedereen wist waar hij/zij aan toe was. Shirley zat in het eerste voertuig en wij volgde haar. Na een korte rit op de weg (wat overigens ook een geweldige ervaring was) verdwenen wij al snel in de mondi. Daar zagen wij bomen en planten die wij nog niet eerder gezien hadden, een hele diepe waterput die in het verleden door de slaven met de hand gegraven is, schildpadden, ruwe zee enz. Te veel om op te noemen. Inmiddels is het al weer een paar maanden geleden dat wij deze tour gemaakt hebben maar ik denk er dagelijks nog met heel veel plezier aan terug. Wij gaan zeker binnenkort één van de andere tours maken. De tours van Cervon zijn zeer zeker de moeite waard. Vooral als je Curaçao wat beter wil leren kennen.



Dank je wel voor het lezen.

Tot ziens


Rina Jansen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten