donderdag 19 november 2015

Bennie Stout (sinterklaasfilm).



In deze periode van het jaar is het super gezellig om samen met het hele gezin een sinterklaasfilm te kijken. Bennie Stout is zo’n Sinterklaasfilm. Deze film is opgenomen in het Zuiderzeemuseum en het verhaal speelt zich af in de jaren 30. De film Bennie Stout was in 2011 te zien in de bioscoop en is inmiddels ook verkrijgbaar op DVD. In onderstaande review kun je wat meer informatie vinden over de sinterklaasfilm : Bennie Stout.

Algemene informatie over de DVD


De DVD is uitgebracht door : Warner Home Video

De spelers in de film zijn : Koen Dobbelaer, Pieter Lossie, Hanna Verboom, Marijn Bekkenk, Diederik Ebbinge, Koert-Jan de Bruijn

De regisseur van de film is : Johan Nijenhuis

De speelduur van de film is : 93:00 minuten

Beeldformaat : 16:9

Originele taal : Nederlands

Overige talen : Engels

Audio : Dolby Digital 5.1

Ondertiteling : Nederlands

Prijs : 14,95


 Waar gaat het verhaal over :


Het verhaal gaat over een jongetje met de naam Bennie Stout. Deze naam past erg goed bij hem omdat iedereen vindt dat Bennie altijd stout is. Maar eigenlijk is Bennie gewoon wat onhandig en heeft hij erg vaak pech. Zo gaat er bijvoorbeeld van alles mis op school. Bennie laat zijn inktpot vallen en als hij de inkt op wil ruimen is de hele vloer verpest door de inkt.


Bennie heeft een trapauto (zeepkist) en op een dag houdt Bennie samen met  Roderick (het zoontje van de burgemeester) een straatrace. Roderick wil deze race beslist winnen van Bennie en besluit daarom om de trapauto van Bennie te saboteren. Roderick draait een moer los van de trapauto van Bennie. Hierdoor heeft Bennie geen grip meer op zijn trapauto en rijdt hij de bakker omver die op dat moment een mooi marsepeinen varken in zijn hand heeft en vallen er ook mensen in het water omdat zij opzij moeten springen voor Bennie.




Uiteraard krijgt Bennie weer de schuld en moet hij als straf ( op de dag dat Sinterklaas aankomt in het dorp) koper poetsen bij de burgemeester om zo de schade van de straatrace te kunnen betalen. Het marsepeinen varken was namelijk enorm duur en moet opnieuw worden gemaakt maar niemand komt erachter dat dit alles eigenlijk de schuld is van Roderick. Want Roderick is helemaal niet zo lief zoals iedereen denkt. Vooral de ouders van Roderick willen niet geloven dat hun Roderick iets stouts kan doen.

De moeder van Bennie staat alleen voor de opvoeding van Bennie en zijn broer Steven omdat vader aan het werk is in Spanje. Zoals het er nu voorstaat zal de vader van Bennie pas na de feestdagen weer naar huis komen. Bennie wil graag naar Spanje omdat hij zijn vader mist maar ook omdat zijn moeder zoveel last van hem heeft. Daarom bedenkt Bennie een plannetje om samen met Sinterklaas naar Spanje te gaan.




Als Roderick (het zoontje van de burgemeester ) even op het boek van Sinterklaas moet passen ziet Roderick dat zijn naam vermeld staat bij de stoute kinderen. Roderick besluit om zijn naam weg te halen en Bennie besluit om zijn naam op de plaats van Roderick te zetten. Alle stoute kinderen mogen immers meer naar Spanje.


Sinterklaas en Piet snappen er niets van dat Bennie vermeld staat bij de stoute kinderen Bennie is wel eens ondeugend maar stout! Maar ja het zal wel waar zijn anders staat zijn naam niet in het boek van Sinterklaas. Bennie wordt daarom tijdens schooltijd opgehaald door Sinterklaas en zijn pieten omdat hij mee moet naar Spanje. Op de boot moeten alle stoute kinderen Sinterklaas helpen met het maken van snoepgoed.

Pakjesavond nadert en de moeder van Bennie en zijn broer Steven willen maar 1 ding Bennie weer terug. Steven schrijft zelfs een brief naar Sinterklaas. Maar Bennie zal er alles aan doen om naar zijn vader te kunnen in Spanje.



Gaat Bennie mee naar Spanje of komt Sinterklaas erachter waarom Bennie in zijn grote boek staat?  En Roderick kan die zomaar ongestraft van alles uithalen?

Daarnaast komt pakjesavond in gevaar als een heleboel zwarte pieten verkouden zijn geworden na een reddingsactie. Maar hierdoor krijgen alle stoute kinderen een kans om hun stoute daden weer goed te maken. Wat zal hun beloning zijn?

Dat ontdek je als je de film zelf gaat bekijken.

Via onderstaande link kun je een stukje van de film bekijken.







Mijn mening :

Ik vind deze film voornamelijk enorm gezellig omdat naast een erg leuk verhaal de film boordevol met leuke en voor iedereen herkenbare Sinterklaasliedjes zit. Tevens is de jaren 30 erg goed in kaart gebracht en is deze film meteen een leuke aanvulling op alle ander Sinterklaasfilms.

Uiteraard is bovenstaande informatie mijn beleving van de film : Bennie Stout.

Bedankt voor het lezen !

Tot ziens


Rina Jansen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten