maandag 30 november 2015

Little Tikes play triangle.



Een baby word geboren met verschillende zintuigen die gelijk in gebruik worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan het zuigreflex. Maar het kindje moet ook nog een hele ontwikkeling ondergaan voordat het helemaal is gevormd. De ontwikkeling van de hersenen is tijdens de zwangerschap al wel op gang gekomen (de neuronen zijn aanwezig) maar moeten nog wel worden gestimuleerd. Door het kindje op allerlei manieren te stimuleren worden in de hersenen verbindingen gemaakt die het kindje hard nodig heeft in zijn/haar verdere leven. Door onder andere met het kindje te spelen zal het diverse ervaringen opdoen (emotioneel en fysiek). Door al deze ervaringen kan het kindje zich ontwikkelen en dit zal invloed hebben op de hersenen en het gedrag/karakter enz. van de persoon die hij/zij uiteindelijk zal worden.

Een van de belangrijke leerprocessen is de grove en fijne motoriek. Om dit te ontwikkelen kun je bijvoorbeeld allerlei materiaal gebruiken.

De Little Tikes play triangle is speelgoed met verschillende spelmogelijkheden. In deze review kun je wat meer informatie vinden over dit product.



Productinformatie :


Merknaam : Little Tikes

Productnaam : play triangle

Geschikt voor : kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar

Kleur : het product is voorzien van diverse kleuren

Gebruikt materiaal : erg stevig Plastic

Omvang : L16 x W18 x H3 cm

Garantie : 1 jaar fabrieksgarantie

Verkrijgbaarheid : speelgoedwinkel


Prijs : 20,00 euro

Een klein stukje informatie over het merk Little Tikes:


De firma Little Tikes is in 1970 (in Hudson) begonnen met het produceren en leveren van diverse soorten speelgoed. De producten van het merk Little Tikes zijn gemaakt van erg stevig materiaal. Little Tikes levert compact speelgoed zoals muziekinstrumenten enz. maar ook groot/buiten speelgoed zoals glijbanen, speelhuisjes enz.



Ik heb voor mijn kleindochter gekozen voor de Little Tikes play triangle omdat het enorm veel speelmogelijkheden heeft die de ontwikkeling stimuleren. Namelijk:


1: het speelgoed is aan de zij/onder/boven kant voorzien van materialen die de zintuigen prikkelen.

2: je kunt het gebruiken voor het leren van kleuren

3: het leren van verschillende vormen

4: omdat de onderdelen verschillende vormen hebben is de Little Tikes play triangle erg geschikt voor het ontwikkelen van de fijne motoriek en hand-oog coördinatie.

5: De geluiden die het product maakt zullen het luisteren stimuleren en het product voor het kindje extra aantrekkelijk maken.



Uiterlijk, veiligheid en speelbaarheid:


De Tikes play triangle heeft de vorm van een driehoek en alle (5) zijkanten hebben andere activiteiten. Het product bevat geen scherpe uitsteeksels (is mooi afgerond) en gemaakt van erg stevig plastic. Zover ik kan beoordelen kunnen de onderdelen die het product bevatten niet los gemaakt worden. Dit alles zorgt ervoor dat de Tikes play triangle erg veilig speelgoed is. Hoe je het speelgoed ook draait je ziet altijd materiaal en je hoort geluid  wat de aandacht trekt. Er zijn tal van spelmogelijkheden te vinden. Zoals het schuiven van blokjes over een spiraalvormig onderdeel, kralen in een buis laten bewegen, onderdelen laten ronddraaien enz. Heel veel spelmogelijkheden in één stuk speelgoed. De Tikes play triangle is makkelijk schoon te maken met een vochtig doekje.


Wat mij betreft is de Tikes play triangle een perfect product voor de ontwikkeling van het kindje en (niet minder belangrijk) het is ook nog eens erg leuk speelmateriaal.

Dank je wel voor het lezen

Tot Ziens


Rina Jansen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten