maandag 30 november 2015

Blue Curaçao (boek)



Als ik het woord Blue Curaçao hoor komen er verschillende voorstellingen naar boven. Ik denk dan aan de overheerlijke likeur Blue Curaçao die op het eiland gemaakt word, het mooie blauwe heldere water en het boek Blue Curaçao dat geschreven is door Linda van Rijn. In deze review kun je wat meer informatie over en mijn ervaring met het boek Blue Curaçao vinden.

Algemene informatie over het boek :


De titel van het boek is : Blue Curaçao 

De auteur van het boek is : Linda van Rijn

Geschreven taal : Nederlands

Aantal pagina’s : 249

Het boek weegt : 375,00 gram

Het ISBN10 nummer van het boek is : 9460680771

Dit boek kun je vinden in de categorieën :  Literaire thrillers en Thrillers & Fantasy

Verkrijgbaarheid : boekhandel

Prijs : 9,99 euro



Een klein stukje informatie over de auteur Linda van Rijn:

Linda van Rijn heeft Literatuurwetenschappen gestudeerd en is daarna in de reiswereld gaan werken. Eerst op diverse locaties in het buitenland als reisleidster en later als manager bij een grote toeristische organisatie.  Maar haar interesse in literatuur bleef al die jaren in stand. Zij schreef verhalen maar nooit als doel om auteur te worden. Pas toen Linda het boek Cruise van Suzanne Vermeer las kwam hier verandering in. Inmiddels is Linda van Rijn een bekende auteur. Zij schreef onder andere de boeken : Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet en nog heel veel meer.



Het verhaal :


De hoofdpersoon in het verhaal is Hannah. Zij heeft sinds een paar maanden een relatie met Koen die makelaar is. De moeder van Hannah is niet zo blij met Koen. Volgens haar zit koen achter het geld van Hannah aan. Maar Hannah wuift dit weg. Zij heeft Koen namelijk helemaal niets verteld over haar Zwitserse bankrekening waar zij inderdaad best wat geld op heeft staan. Het is een erfenis die zij gekregen heeft van haar moeder. Hannah denkt dat haar moeder zo achterdochtig is omdat zij zelf financieel bedrogen is door de vader van Hannah. Als Koen Hannah ten huwelijk vraagt hoeft zij hier niet lang over na te denken. Ook al kennen zij elkaar pas 10 maanden Hannah is zo zeker van deze relatie dat zij meteen ja zegt. Koen en Hannah besluiten dat zij snel zullen trouwen (dit was vooral Koen zijn idee). Bij de trouwplechtigheid zal verder niemand aanwezig zijn dan 2 onbekende getuigen. Als Koen en Hannah op huwelijksreis gaan naar Curaçao stoppen zij de kaarten op de bus waarin familie word medegedeeld dat Koen en Hannah zijn getrouwd en dat er later een feest zal worden georganiseerd. De reden van deze sobere huwelijksvoltrekking is dat Koen zijn ouders zijn overleden en dat de moeder van Hannah het niet eens zou zijn met dit huwelijk.



Als Koen en Hannah eenmaal gearriveerd zijn op Curaçao gaat het al snel mis. Tijdens het snorkelen verdwijnt Koen. Hannah lag op dat moment te slapen op het strand en heeft helemaal geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren. De politie word ingeschakeld, de zee word afgezocht maar Koen blijft spoorloos.


Hannah krijgt een telefoontje van haar beste vriendin. Zij wil graag weten hoe fijn zij het hebben op Curaçao.  Hannah moet dan wel vertellen dat Koen verdwenen is en dat zij een aanrijding heeft gehad. De vriendin van Hannah besluit om naar Curaçao te komen zodat zij Hannah kan helpen. En dan komt er een omslag in het verhaal. Hannah belt de werkgever van Koen. Die moet tenslotte weten dat Koen verdwenen is. Op dat moment hoort zij van de makelaardij dat Koen al 3 jaar niet meer werkzaam is bij hun. Hij is ontslagen wegens fraude. Is Koen dan toch niet de man die Hannah dacht dat hij was? Van haar vriendin die bij de bank werkt hoort Hannah dat koen 80.000,00 euro schuld heeft. Zit koen dan toch achter haar geld aan?

En dan word Hannah ontvoerd!



Leesbaarheid en uiterlijk van het boek:


Het verhaal is onderverdeeld in hoofdstukken en geschreven met vrij grote letters. Dit zorgt ervoor dat het verhaal erg goed leesbaar is. Het boek is voorzien van een stevige kaft waardoor het best tegen een stootje kan. Op de voorkant van het boek staat een erg mooie afbeelding van een dame die aan het snorkelen is in het helder blauwe water van Curaçao. Als ik het boek omdraai zie ik een klein stukje tekst dat voldoende is om een beeld te krijgen van het verhaal. Op de laatste pagina’s van het boek kun je lezen welke boeken Linda van Rijn nog meer geschreven heeft.

Een paar kleine stukjes tekst uit het boek voor de beeldvorming:

1: Ze keek naar de man die naast haar stond. Hij keek terug en lachte. Zo vrouw laten we een taxi nemen. Hannah giechelde zenuwachtig. Ze antwoorde : oké Man.

2: Aangezien haar man is vermist, lijkt het mij volkomen logisch dat mevrouw hier is, onderbrak Jan hem. Natuurlijk gaat ze niet in haar hotel zitten wachten tot er nieuws is.

3: Het was door haar hoofd geschoten dat de politie misschien wel in actie zou komen als zij vertelde dat Koen had gelogen. Maar toch had ze haar mond gehouden.


Mijn ervaring:


Blue Curaçao  is een geweldige thriller die lekker vlot geschreven is. Daardoor wil je het boek eigenlijk in één ruk uitlezen. Als je ooit op Curaçao bent geweest dan geeft de inhoud van het verhaal nog een extra dimensie. De restaurants, stranden enz. die genoemd worden in het boek kun je dan visualiseren en maakt het geheel nog spannender vind ik. Op de bijgevoegde foto kun je zien dat mijn boek al heel wat keren (door mij en andere) gelezen is.

Blue Curaçao is wat mij betreft een echt aanrader.

Bedankt voor het lezen

Tot Ziens
Rina Jansen





Geen opmerkingen:

Een reactie posten