zondag 8 november 2015

The Legend of Longwood



Bij het lezen van het genre van deze film (familie) was mijn eerste reactie: waarschijnlijk meer voor kinderen dan voor volwassenen. Maar toen ik de tekst op de achterkant van de DVD wat beter las trok het verhaal steeds meer mijn aandacht. Mysterie, een vloek die rust op een dorpje enz. ingrediënten die mij wel aanspreken. Dus toch maar gezwicht voor de film The Legend of Longwood. In deze film staat een 12 jarig meisje centraal dat voorbestemd is om een 300-jaar oude betovering te verbreken. Pas dan zal het dorpje rust krijgen. In deze review kun je wat meer informatie over en mijn ervaring met de film The Legend of Longwood vinden.


Algemene informatie over de DVD


De titel van de film is : The Legend of Longwood
De regisseur van deze film is : Lisa Mulcahy
De DVD is uitgebracht door : Uitgeverij Just
De acteurs in de film zijn : Fiona Glascott, Lorcan Bonner, Lorcan Cranitch, Sean Mahon, Miriam Margolyes, Thekla Reuten
De speelduur van de film is : 95:00 minuten
Beeldformaat : 16:9
Originele taal : Engels, Nederlands
Audio : Dolby Digital 5.1
Ondertiteling : Nederlands
De DVD is uitgebracht op : 20 oktober 2015
Je vindt dit artikel in de categorieën : Film, Kinderen & Familie en  Avontuur
Prijs : 9,99 euro



Het verhaal :


Mickey is een 12 jarig meisje dat samen met haar moeder en broertje in New York woont. Haar vader is 4 jaar geleden tijdens een ontdekkingsreis in Egypte samen met andere collega’s vermist geraakt. Mickey heeft nog altijd de hoop dat haar vader terug komt, hij hield tenslotte veel van zijn gezin. Voor de moeder van Mickey is het erg moeilijk om het gezin als alleenstaande ouder overeind te houden.

Het is voor haar dan ook een opluchting als zij onverwachts een brief ontvangt dat zij een huis heeft geërfd. Dit huisje staat in een klein Iers dorpje dus het gezin zal moeten verhuizen. Vooral Mickey is hier niet blij mee. Natuurlijk gaat de verhuizing gewoon door. Als zij eenmaal in het dorpje wonen horen zij allerlei mystieke verhalen. Zijn deze verhaal waarheid of is het verzonnen. Daar zal vooral Mickey snel achter komen. Mickey ontdekt het kasteel dat in het dorp staat en vooral de paardenstal trekt haar aandacht. Mickey is namelijk dol op paarden. Al snel heeft zij een goede band met het paard zilver.

Het bezoek van Mickey aan de paardenstal blijft niet onopgemerkt. De stal knecht brengt Mickey naar Thyrza de eigenaresse van het kasteel zodat zij uit kan leggen wat zij in de paardenstal te zoeken heeft.

In het dorp ziet men Thyrza als een rare iets gekke vrouw maar Mickey ontdekt tijdens haar 1e gesprek met deze vrouw dat zij enorm aardig is en helemaal niet gek. Thyrza laat Mickey een boek met allerlei tekeningen en aantekeningen zien. Thyrza verteld Mickey dat het boek het verhaal verteld van de plaatselijke legende : de schim van de zwarte ridder die bij alle ongevallen op geheimzinnige wijze opduikt.

Dit verhaal trekt de aandacht van Mickey mede omdat zij een paar dagen geleden een zwarte ridder op een paard in het bos heeft gezien.



Snel na het eerste bezoek aan Thyrza komt Thyrza te overlijden. Dat is natuurlijk niet zo bijzonder maar Mickey denkt daar anders over. Mickey heeft van haar vader toen zij nog erg klein was een amulet gekregen. De afbeelding van deze amulet komt terug in de legende van Longwood. Maar wat heeft haar ketting nu te maken met dit mysterie. De zwarte ridder is al 300 jaar op zoek naar zijn ontvoerde dochter, heeft Mickey hier wat mee te maken?

Na het overlijden van Thyrza is het neef Mark die alles erft. Mark staat op het punt om te trouwen met Caitlin Lemon. Tijdens het voorlezen van het testament word snel duidelijk dat mark niets aan het kasteel en het omliggende landgoed mag veranderen zolang de paarden en de stalknecht nog in leven zijn. Hier is Caitlin niet blij mee want die was van plan om het landgoed na haar huwelijk helemaal te veranderen. Caitlin bedenkt een gevaarlijk plan zodat zij haar wensen toch uit kan laten komen.

Mickey weet inmiddels hoe zij de betovering kan verbreken maar zal het haar ook gaan lukken.

Via onderstaande link kun je een stukje van de film zien.



Mijn ervaring:


Ook al bevat The Legend of Longwood een aantal fragmenten die al wat vaker gebruikt zijn in een film blijkt het verhaal toch heel bijzonder te zijn. Ik heb dan ook vanaf het begin van de film tot aan het eind geboeid naar de film gekeken. Er zitten wel een aantal elementen in de film waardoor ik de film niet zo snel aan kinderen zou laten zien die makkelijk dromen na het zien van een film. Verder is wat mij betreft de film The Legend of Longwood bestemd voor jong en oud en zeker een aanrader.

Bedankt voor het lezen Tot ziens


Rina Jansen




1 opmerking:

  1. Ik vind het een mooi en ontroerend verhaal die zich goed laten zien in deze film.

    BeantwoordenVerwijderen