vrijdag 20 november 2015

The Transporter Refueled (2015)



The Transporter Refueled is een misdaad/actie film die op dit moment te zien is in de bioscoop. The Transporter kreeg in 2002 voor het eerst zijn bekendheid waarna een Transporter serie en nog een paar andere Transporter films volgden. In deze review kun je wat meer informatie over en mijn ervaring met de The Transporter Refueled vinden.


Algemene informatie over de film :


De titel van de film is : The Transporter Refueled
De regisseur van deze film is : Camille Delamarre
De acteurs in deze film zijn : Ed Skrein, Ray Stevenson, Loan Chabanol, Gabriella Wright, Tatiana Pajkovic, Wenxia Yu, Radivoje Bukvic, Noémie Lenoir, Yuriy Kolokolnikov, Lenn Kudrjawizki, Samir Guesmi , Anatole Taubman, Robbie Nock, Michael Morris, Nash Novcic
De film is uitgebracht in het jaar: 2015
Totale speelduur : 96 minuten
Het genre van deze film is : Actie, Misdaad, Thriller



Het verhaal :

De film begint met een behoorlijke actie. Er arriveren een aantal auto’s in een straat waar zich prostituees bevinden. Uit deze auto’s stappen gewapende mannen, beginnen te schieten en laten na dit incident duidelijk weten dat zij vanaf nu de baas zijn over de straat en dus ook over de prostituees. Een van de dames word door één van de mensenhandelaars aangesproken met de naam Anna . Hij blijkt deze vrouw dus goed te kennen.




De hoofdpersoon in het verhaal is Frank Martin. Hij is een voormalige militair die de laatste jaren zijn geld verdiend met het bezorgen van pakjes. Nou ja dit zijn wel hele bijzondere pakjes als je kijkt in wat voor super dure auto Frank rijdt. En dat word dan ook al snel duidelijk. De pakjes die Frank aflevert hebben een behoorlijk hoge waarde en leveren soms problemen op tijdens de rit naar het afleveringsadres. Een snelle auto met een super goede chauffeur is echt wel nodig en dan ben je bij Frank aan het goede adres. Voordat Frank de opdracht aanvaard heeft hij nog wel een aantal eisen. Stel geen vragen, vertel mij niet je naam, pakje afgeleverd/einde opdracht, maak nooit een pakje open en afspraak is afspraak.



Op een dag krijgt Frank een telefoontje van een vrouw die zijn hulp nodig heeft. Dit blijkt Anna te zijn. Anna is als 12 jarig meisje door haar moeder verkocht aan een mensenhandelaar. Zij verteld Frank dat hij 2 pakje voor haar moet bezorgen die in totaal 104 kilo wegen. Later blijkt dat het hier om 2 vrouwen gaat. Niet iets waar Frank op zit te wachten maar als Anna hem een filmpje laat zien waarop duidelijk te zien is dat Frank zijn vader (een voormalige spion) gegijzeld word heeft hij geen andere keuze. Hij voert zijn opdracht (2 pakjes van in totaal 104 kilo afleveren) uit.



Anna wil namelijk wraak nemen op de mensen die haar hebben gebruikt. Dit doet zij onder andere door al hun criminele geld weg te sluizen naar een geheime rekening op haar naam. Maar daar blijft het niet bij. Frank is vanaf dat moment betrokken bij een enorm conflict en moet behoorlijk aan de bak om zijn maar ook om het hachje van zijn vader te redden.

Via onderstaande link kun je een stukje van de film zien :






Mijn ervaring:


Ik heb weer enorm genoten van deze Transporter film. De acteurs in de film The Transporter Refueled zetten weer een geweldig verhaal neer. De film zit boordevol actie die ik enorm kan waarderen. Ook al zijn er tal van dit soort films uitgebracht wat mij betreft staat de film The Transporter Refueled in de top tien en moet je hem beslist gezien hebben als je van actie films houdt.

Bedankt voor het lezen

Tot ziens

Rina Jansen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten